LENKA FOFOVÁ

Jako červená nit mne životem provází láska. Láska ke všemu živému a touha pomáhat těm, kteří to potřebují.

Již od raného dětství bylo ve mě silné přání, přinášet všem okolo sebe radost. Má cesta životem byla a je bohatá díky víře v Boha a ve Vyšší řád, nežli je ten lidský. 

Mým životním zaměstnáním se stalo kuchařské řemeslo. Celých 35 let jsem hledala způsoby, jak připravit pokrmy tak, aby byly chutné a pomáhaly nám udržovat tělesné zdraví. Vedle mého zaměstnání jsem se zabývala podporou zdraví dalšími prostředky jako jsou bylinky, Bachovy esence, a v poslední době k nim přibyla i autopatie a metoda Acces Bars.

Jsem na cestě vývoje, tak jako Vy, a těším se z každého nového setkání, které mi přináší nové zkušenosti a poznání, a věřím, že i Vás podpoří a obohatí.

Máte-li tedy chuť naučit se jak zdravě, rychle a s lehkostí připravit celou řadu zdraví podporujících a chutných pokrmů nebo chcete-li se mnou strávit čas určený pro relaxaci duše i těla, má náruč je vám otevřená.

Lenka Fofová


Má nabídka pro vás:

KURZY


"Světlo stravy pro tvé tělo"

Na svých kurzech "Zdravého vaření a pečení" nabízím zkušenosti ze své vlastní praxe, kterou jsem s láskou věnovala zdravé výživě více než 35 let. Vzájemným propojením záření potravin se zářením fyzického těla dochází k nárůstu a zlepšení kvality tělesného i duševního zdraví. Objevme společným sdílením a prací ve dvoudenním kurzu cestu ke ztracené vitalitě a vraťme se k základu šťastného života. Strava má velký vliv na naše zdraví, vitalitu i pocit pohody. Život nám dává možnost rozhodnout se, jak se budeme stravovat, jaké potraviny a od koho nakoupíme a zda najdeme v uspěchaném životě čas připravit si kvalitní plnohodnotné jídlo, které nás nejen zasytí, ale přinese i radost a posílí naše zdraví.


KURZ I.

"Pečení kváskového chleba a domácího pečiva"

Máte rádi žitný chléb? Jíte rádi pečivo, o kterém víte, z čeho je upečeno?

Pokud jste si odpověděli ano, pak se s vámi ráda pustím do práce. Projdeme všemi fázemi od přípravy chlebového kvásku, přes zadělávání chleba i pečiva, tvarování, až po pečení.

Také budeme ochutnávat a připravíme chlebánek, sladkou pochoutku z chlebového těsta bez cukru.

"Polévky, jak je neznáte"

Polévky byly v minulosti často jediným hlavním jídlem. Už naše babičky říkaly, že je to základ pro správný tělesný vývoj. Pokud jsou polévky vašim oblíbeným jídlem nebo potřebujete trochu ušetřit v rodinném rozpočtu, je toto téma právě pro Vás.

"Strava a odkyselení organismu"

Základní chemické procesy v přírodě i těle závisí na souhře mezi kyselinami a zásadami. Správný poměr mezi nimi má zásadní význam pro naše zdraví nebo naši nemoc. Nedostatek zásaditých nebo přebytek kyselých látek vytváří acidózu-překyselení organismu. A ta následně vytváří živnou půdu pro poškození orgánů a základ pro nemoci všeho druhu.

Doba chemicky upravované stravy přináší chronický nedostatek vitamínů, minerálů, enzymů a stopových prvků. Zásadité látky potřebné k neutralizaci kyselin si tělo není schopno vytvořit samo, ale získává je pouze prostřednictvím stravy!

Téma odkyselení považuji za součást a základ každého mého kurzu vaření a pečení.

Budeme mu věnovat nedělní dopoledne, neboť jsem přesvědčena, že si zaslouží naši zvýšenou pozornost. Povíme si, čím se překyselení projevuje, co vše jej způsobuje a jak mu účinně předcházet, nejen teoreticky, ale především prakticky, aby nástroj našeho ducha, tedy naše tělo, nám mohlo ještě dlouho a dobře sloužit.


Kurz II.

"Saláty a pomazánky"

Lehké večeře a svačiny nám nesmí zabrat příliš času, přesto chceme, aby byly chutné a výživné.

Chcete-li si vyzkoušet, jak je to jednoduché, pak si společně připravíme 5 různých salátů, ne jako přílohu, ale jako hlavní chod a 8 druhů pomazánek na třech různých základech.

"Vaříme s láskou a rychle"

Hlavní jídlo připravené do 1. hodiny

Máte stále napilno a času se nedostává? Pak si společně vyzkoušíme, jak lze rychle, snadno a chutně připravit hlavní jídlo ze základních surovin na 7 dní. Budeme vařit s masem i bez něj a připravíme si i jedno sladké jídlo bez cukru.

"Strava a odkyselení organismu"

Viz Kurz I.


KURZ III.

"Vaříme a pečeme pro alergiky"

Jste alergičtí na některou potravinu, nebo máte dítě s intolerancí lepku?

V tomto případě je pro Vás určen kurz přípravy stravy bez některých surovin. Jak si poradit s přípravou jídla? Čím nahradit potraviny, na které jsme alergičtí? Jak a čím dochutit jídlo, když nemůžeme použít běžně užívané suroviny a koření? Připravíme si 6 jídel bez mléka, cukru, mouky, případně jiných alergenů.

"Strava a odkyselení organismu"

Viz Kurz I.


Kurz I.   -  Časová dotace: sobota celý den, neděle dopoledne

Kurz  II.  -  Časová dotace: sobota celý den, neděle dopoledne

Kurz III.  -  Časová dotace: sobota celý den

Pozn.

Protože je strava základem pro spojení člověka s jeho duší, budeme si u vaření povídat nejen o stravě, ale i o životě, a tím vařit nejen pro tělo, ale i pro duši.